Bloglist saya

Sunday, May 15

OH! KESIAN ABG!

  Salam....Tadi, kat Fb, dah 27 orang tanya kenapa lama x online..urm, bukan apa, ceritanya macam ni, pada khamis yang lepas, Abg Dani, Daniel Faiz terpaksa dikejarkan ke Hospital, kerana doktor di klinik mengesyaki, appendicnya pecah! whaa..~ ~menangis x berlagu aku...mendengar berita itu..and then, setibanya di hospital, dia terus dimasukkan ke dalam wad kecemasan, dipakaikan oksigen, dibius 4 kali..termasuklah ambil darah..nak buat ujikaji..and bila dah lega sikit, dia ditempatkan di dalam wad tahanan dahulu..selepas sejam lebih, Doktor memanggil ibuku, untuk memberitahu yang operation(pembedahan) sudah boleh dijalankan sekarang....die kena bius dulu sebelum operate, supaya x rasa sakit..kalau zaman dulu operatenya, die bedahkan??  zaman sekarang, senang, die tebuk perut je...perut abgku kena tebuk 3 lubang..huuish!! ade ngeri jugak dengar...

                  nak tengok gambarnya??  tengok ni..



aarghh!! ngeri tengok!! tapi, ini cara yang terbaru..die tak jahit..cuma tampal jee..yang jahitnya, bahagian dalam...

          Lepas operation ue, dia asyik tidur jee..x sedar2 pun...bila die bangun jee,, nurse datang terus bius..sebab x nak bagi die berjalan...Die un mamai2...and terus sleep,,
                                          

       Die doktor x bagi makan selama 2 hari..kesian..asyik tangan masuk air jee...

             tapi, Dani dah gembira bila tengok die dah senyum..nak tengok x bila first time dpt makan? dani ada tangkap gambar die yang shumel shumel..hahax,..cumel x ??



       Dapat makan bubur ayam and sup..sedapp!!harap die cepat sembuh...along, cepat2 sembuh tau..nanti boleh gi jalan2 ke langkawi and kedah naik kereta Exora baru..kata x sabar nak naik kereta baru an??
so, dengar ckp doktor,biar cepat sembuh nanti...  hahax..sampai sini jelah...oke...nak out..kalau ade pape, dani cite lagi nanti...bye..salam..

2 comments:

BUNGA said...

salam ziarah..
mudah2an abang cepat sembuh.. pesan dengan dia, jgn lupa makan ubat yer ;)

Daniel Dani said...

terima kasih akak.. amin..