Bloglist saya

Thursday, December 8

Impian Saya =)

 Assalammualaikum semua . Sihat tak ? kalau tak sihat , cepatII makan ubat K ? nanti kalau tidak bertambah sakit . Oke , sambil II anda melayan Facebook kan ? Alang II dah singgah sini , jom baca entry Daniel kali ini , So , berkenaan dengan tajuk entry diatas , Saya akan ceritakan serba sedikit impian saya dewasa kelak . Hurmm , Hehe , makin cepat pulak kauorang baca ea .. Dah tak sabar II lah tu .. (Hua hua hua ) ...

                         Bismillahirrahmannirrahim ....


   1 ) Bila dah besar nanti , salah satu impian Daniel adalah ingin masuk sebuah Universiti . Disitulah Daniel akan melanjutkan pelajaran . Kalau boleh nak belajar sampai dapat pangkat "Master "  ( Wahh , kelass kau Daniel)

    # Wait ! bila anda semua dah baca impian pertama yang kat atas ni , mesti kauorang semua dah fikir pasal Girlfriend kan ? bhahaha xD .. Hermm , Time nilah baru kita boleh cari Girlfriend right ? Kalau bercouple zaman zaman budak sekolah lagi , apa kelass kan ? Tak main lha .. So , dah masuk U nanti , barulah boleh bercouple ... (Walaupun belum dapat lesen sepenuhnya untuk bercinta , at least Dani dah ada kelulusan pelajaran , betul tak ? )  Fikir fikirkan lha yea .. !

   2 ) Actually , sambil II study di Universiti .. keinginan Daniel untuk teruskan bakat mengacara . Hermm , Insyallah dapat keluar dari kepompong sendiri . So kenalah pergi mengacara lebih jauh right ? Insyallah kalau ada peluang dapat Job dekat salah sebuah stesyen TV pun dah cukup !
( Cehh ! Ada gaya Awal Ashaari tak ?) hehe .. Maklumlah , sebenarnya Daniel mengacara ni pun sebab dua perkara saja , first kerana Ingin mengasah bakat , second kerana nak cari duit sampingan ... Wahh ! (kelass gilaa kau Daniel ! ) Hehe , kauorang yang baca ni pun mesti nak muntah kan ? uwekk ! muntah jauh II , jangan muntah dekat blog ni pulak yea , susah nak kena samak balik nanti ... bhahaha xD (Merepek lagi)

   3 ) Kalau dah study kat U , dah banyak mengacara , mesti banyak Duit kan ? hehe , satu lagi impian Daniel adalah :

Wahh ! MYVI lahh ! Dani nak beli kereta ni ! nanti boleh round satu Malaysia !

      #  Hehe .. comel sangat kereta ni (isn't it ?) herm , Daniel peduli apa orang cakap kan ? kauorang nak cakap apa ? kereta ni tak cantik ? low class ? kauorang cakap mcm tu ea ? Satu je aku nak cakap kat kauorang : AKU PEDULI APA ?   ... (Sorry , tercakap kasar pulakk .. ) hehe .. Yang penting ada pelajaran , kerjaya and harta right ? hermm .. insyallah kalau dah kumpul duit Job banyakII , bolehlah beli kereta ni , nanti takdaklah kalau nak balik rumah je , asyik nak naik bas .. ( tak best kan naik bas ? ) hehe ..
So , bila dah beli kereta ... boleh ajak Girlfriend keluar kann ? mesti diaa sukaa sebab kita dah ada kereta ! : )
hehe , boleh ajak GF keluar makan , keluar tengok wayang , keluar masuk highway .. (hehe , gurau jea ! )
Hurmm ... saya cinta Myvi ! 

    * Nota tambahan : sat , che' nak habaq mai , pada siapaII yg teringin nak dok couple nan che' sonang yo , ekau kena suka binatang Myvi ni ! ( bhahaa , bahasa apa aku pakai nih ?  Kelantan + Penang = Kelanang 
HAHA , okea stop Daniel ! kau dah tersasar jauh ! sambung cepadd ! 

   4 ) Dan impian seterusnya adalah , Daniel teringin nak ada rumah sendiri .

  # Terkejut ? haha .. banglo tuu .. siapa cakap kita tak mampu beli ? Heyy ! jangan cakap macam tulaa . tak maulah .. Insyallah , kalau ada keinginan dan ditambah dengan usaha yang berlipat ganda , akan dapat juga beli sebiji banglo ! Haah ! time itulah kauorang boleh goyang kaki kan kan ?  ( Tapi , serious , cantik betul banglo ni kan ) Mungkin nak dapat sebiji banglo ni memakan masa lebih kurang 3-4 tahun kan ? Whatever lha ! hehe , time beli banglo ni , seorang seorang je .. ( Maklumlah , nak buat suprise sikit kat family................ Tak lupa juga , suprise banglo buat Girlfriend saya yang setia . ) hehe , Gilaa kentangg dapat beli banglo ! Siap swimming pool sekali .

   
     5 ) Dan terakhir sekali , Impian saya adalah menginginkan seorang wanita yang akan melabuhkan tirai cinta nya padaku ( Gilaa awie dalam sembilu , jiwang siott akuh !) bhaha xD . Okea ! sambung lagii ...

 Wah , siapalah wanita yang paling beruntung dalam gambar ni kan ? Cuba kauorang tengok tu , dia pakai tudung , then siap pakai lengan panjang lagii ! So, anda semua yg pakai tudung , tapi still lengan pendek , sama je macam awak tak tutup aurat , buat sakit mata lha... Cuma mungkin kerongsang pink dia tu je Dani tak berapa kenan lha  ( haha , merepek jea ! ) Wahh , Kelasss + Lepass plus pluss and marvelous ! (HAHA , kauorang baca pun dah tak betul ! )

   # Herm , so setakat ini sajalah Daniel punya cerita entry berkenaan " Impian Saya " Apa-apa pun sebenarnya Kita semua masih belajar lagii , jadi tidak perlu untuk ada keinginan setinggi Gunung Everest tetapi usaha serendah pokok cili je kan ? Mana boleh macam tuu .. Dan pepatah Islam yang paling tepat kali ini adalah " Kita hanya merancang , Allah yang menentukan segala - galanya ..

  # Nota tambahan : Kepada anda yang masih usia mentah untuk menerima dan menjalani percintaan , Daniel nasihatkan supaya tidak lha perlu untuk bercinta sekarang , kerana cinta bukan segala-galanya .. Kalau Pelajaran tak ada , tapi cinta memanjang , tak guna juga bila khawin kan ? So , biarlah kita cari kekasih hati yang segak , biarlah orang kata boy kita tu ' skema ' kan ? yg penting boy kita pandai , berkerjaya , dan berharta untuk kebahagiaan .. semuanya complete kan ? ( macam Dani bila dah besar ) haha , gurau jea ...

 Kesimpulan : kepada kaum hawa : terimalah lelaki untuk dinikahi APABILA mereka sudah berkerjaya , berharta , dan sentiasa berjiwa sayang dan kasih pada kamu ! Kerana lelaki seperti itulah yang akan memberi SEGALA SIFAT KEMEWAHANNYA pada kamu ! =)


    - Okae bye ! Daniel nak minta maaf kalau tercakap kasar sepanjang entry ni . Hehe , sekadar gurauan sahaja K ? Kalau anda suka post kali ini , jomm hits button "like" kat bawah ni  ... Thanks ! bye ! .. I Love You All Guys  ..  Salam ..

4 comments:

syah said...

hope daniel dpt capai impian daniel tu!!!thankz nasihat tu..berguna untuk syah n wanita2 kat luar sana..berusahalh untuk mencapai impian2 daniel tu..=)

Daniel Dani said...

Terima Kasih Syah sebab sudi ziarah blog Dani ...

Aamin ! mudah mudahan benar bagai yang dikata !

=)

rahimah said...

wow ! isi yang menarik ! =)

Daniel Dani said...

Terima kasih rahimah :) .