Bloglist saya

Tuesday, December 25

PMR (Part 2)



Assalammualaikum & Hello readers . Thanks sudi ziarah . Pertama sekali aku nak minta maaf kat kauorang semua atas sebab tak balas mesej , tak on facebook , tak reply questions ask.fm , whatsapp , tak angkat call , twitter dan mcm mcm lagilah . Baru pagi ni . Tepat jam 2:20 pagi aku tergerak hati untuk buat sesuatu semenjak tidak dapat tidur dari pukul 1 pagi tadi . Aku tergerak hati untuk menulis sesuatu dalam blog ini ! Aku nak luahkan segala-galanya apa yang terpendam dalam hati .

Dear guys ,
For your information , my results still ada subjek yang A . Alhamdulillah syukur kerana tiada yang gagal . Tetapi , aku tak boleh tipu diri aku sendiri , walaupun mulut mengucap syukur . Tapi hati aku? Hati ibu bapa ku? Mcm mana . Orang yang tak ada perasaan je yang boleh masih duduk senang lenang . Peritnya hanya Allah saja yang tahu . I know all of this happened cause of my fault maybe . Aku pasrah , aku redha , Tapi hati siapa yang tidak berasap dan iri hati melihat nama kawan kawan kita satu persatu dipanggil untuk menerima sijil PMR dengan keputusan cemerlang ? Jauh di sudut kecil hati aku mengatakan , "bodohnya aku tak belajar pandai-pandai . Kesian mama aku penat-penat datang , then dapat tahu keputusan aku teruk sebegini . " Saban hari asyik melenyapkan diri tanpa apa-apa perkembangan . Mama pernah cakap , 'Angah jangan bukak facbook , nanti hati Angah akan lebih sakit . Tapi Angah minta maaf Mama , Angah tipu Mama . Angah bukak facebook jugak . Padahnya , sakit hati lihat status serta gambar2 kenangan kawan2 yang menggenggam sekeping sijil bertuliskan TAHNIAH ! 9A PMR .Mereka siap bergembira didalam faceook. Sakit hati ini , hanya Allah saja yang tahu . Ada pernah jugak , Mama tanya , kawan2 Angah ada call atau mesej Angah tanya keputusan ,? Walaupun ada , tapi Angah tetap tipu Mama dengan katakan 'tak ada' . Ramai yang call Aangah Ma . Ramai yang Mesej Angah Ma . Tapi Angah minta maaf sebab menipu Mama . Angah tak nak Mama turut tersiksa hati masa tu .Kalau boleh kira masa tu , mcm mcm yang diperkatakan kotak hati aku ni  . Ya Allah , kalau nak cerita tentang perasaan , mmg sangat-sangat sedih sebab aku dah melukakan hati ibuku .

I still remember that time , mama menangis depan aku kerana keputusan aku yang teruk sebegitu . Aku yang berjanji tidak mahu menjatuhkan airmata akhirnya kalah juga .Aku dapat melihat air yang mula bergenang di kelopak matanya yang sayu , lalu tidak lama kemudian jatuh bercucuran . Hati ibuku bagai dihiris-hiris dengan kebodohan aku . Aku sangat-sangat bersalah ketika itu . Fikiran aku melayang sebentar ketika itu dengan kata-kata manis yang pernah aku janjikan dahulu . Namun kini semuanya hancur lebur bagai tiada harapan . Aku sangat-sangat sedih . Rasa mcm nak bunuh diri pun ada kerana tidak mahu hidup lagi , hanya mahu menyusahkan dan menyakiti hati orang tua . Apa guna manusia mcm tu? Itulah yang bermain difikiran ku saat mendengar rayuan , leteran dan bebelan oleh ratu hidupku , Mama . Leteran seorang Ibu itu tidak pernah henti dan selalu disampaikan tanpa rasa jemu . Cuma kita , kita yang sentiasa rasa jemu dan tidak ambil peduli . Padahnya ? Nah , rasakan apa yang diberi atas keputusan ini !

Mama ,
Angah minta maaf sebab buat Mama menangis .
Angah tahu result PMR Angah tak membanggakan Mama.
Angah minta maaf sangat-sangat Mama .Angah tahu yang Angah banyak main-main.
Sentiasa tak dengar cakap Mama.
Angah janji akan berubah dan akan menjadi yang terbaik pada tahun 2013 nanti .
Maafkan Angah sekali lagi Mama.
Mama selalu tak penat berleter dan beri nasihat pada Angah walau kadang - kadang Angah sendiri naik 'muak' dengan leteran tu .
Angah tahu Mama buat tu semua sebab nak tengok Angah berjaya .
Mama janganlah menangis . Angah janji akan berubah .
Angah tak boleh tengok Mama menangis . Nanti Angah rasa bersalah sangat .
Maafkan Angah , Mama


Ya Allah Ya Tuhanku , berilah aku kekuatan dan ketabahan untuk menempuh semua ini .

Mama , sesungguhnya ini merupakan janji Angah kesekian terakhir kalinya , bahawa Angah akan pastikan bawa tangisan airmata Mama pada tahun 2015 semasa mengambil keputusan SPM Angah , itu merupakan tangisan kegembiraan Mama . Itu janji Angah . Doakan Angah selalu Mama .

TERIMA KASIH MAMA 
TERIMA KASIH ALLAH

Tuesday, December 18

PMR (Part 1)



Assalammualaikum & Hello guys :( . Okay . Malam yang penuh syahdu . Harini aku rasa nervous tapi yang tak berapa sangat . Yelaa , esok kan hari bersejarah buat 97's Malaysia . Our result PMR will coming tomorrow ! Yeah ! i know it . Tak perlu ulang kot rasanya . Okay , kalau nak cerita pasal perasaan , bercampur baur sebenarnya . Actually aku awal2 lagi dah judge yang aku ni  takkan dapat 9A result . Cita2 untuk ke tahap tu adalah . Cuma usaha tu mungkin kurang . Why? Because aku banyak main2 kot . Tak serius . Tulah bila parents tegur dibuat tak endahnya . Padahnya , 2 bulan before exam baru aku terkial-kial nak struggle . Aku akui mmg silap aku semua tuu .... Dan sekarang , aku taktahu apalah keputusan aku agaknya ye? Hrmm , Allah sajalah yang tahu ...Kawan2 aku mesti dapat result yang cemerlang cemerlang semuanya kan? Tahniah lah kalau mcm tuu .. Ya Allah , andainya itu adalah keputusan yang terbaik yang engkau beri pada ku , kurniakanlah keredhaan dan ketaqwaan padaku agar aku redha dengan keputusan itu Aamiin Ya Rabbal Alamin ...

   Apa apa pun tunggu esok apa keputusannya :)

New Mini PhotoShooting Pictures

Assalammualaikum and hello guys :) . Nice to meet uolls . Lama dah rasanya tak update blog kesayangan ni . HAHA . Bukan apa , sejak kebelakangan ni asyik busy memanjang je kerja aku . Jalan sana sini . Boleh dikatakan , bulan 11 and 12 ni , dekat 4 kali aku ulang alik ke Melaka . Gilaa tak? Entah apa yang ada kat sana pun aku taktahulah . HAHA . sebenarnya , kitaorang ulang alik ke Melaka tu pun sebab first nak bercuti . Then , atuk dengan nenek aku diaorang nak pi melawat adik kakak diaorang . Al-maklumlah , lama tak jumpa katanya . Jadi , dalam kesibukan berjalan sana sini , uolls nak tahu , punya lah syok sejak aku berhijrah ke Maxis ni and onkan BIS kat Blackberry aku tu , tak perasan pula yg aku dah lama tak check sim kad Celcom . Entah apa yang berlaku . So , satu haritu terdetiklah jugak nak check , and finally i found about 26 missed calls and 17 message . Actually yang banyaknya dari Mirza . HAHA . Sorry Mir , lupa nak bagitahu kau yg aku pakai no Maxis setelah mencurangi Celcom . :D . Memandangkan masalah ini berlaku , nampaknya aku kena beli phone lagi satu untuk guna no Celcom . Wahh , handphone brand apa ye? Entahlah , nanti jelah aku dok pikiaq . Okay , sebenarnya kalau kaourang perasan , aku dah lari tajuk dah ni . HAHA . Sorry2 .

   Wokkay , on the spot ! Masa dalam perjalanan kitaorang ke Melaka tu  , Aku tengah bosan tahap cipan beranak taw . (ada ke?) Nak tengok tv dalam kereta , boring , main game dalam Tab , manalah aku minat game bagai ni . Online? Bertambah boring . Yaa ! Baru aku teringat , aku kan bawa sekali Cik DSLR kesayangan tuu , HAA , so tangan aku mmg dah gatal time tu nak snapping . Kitaorang buat mini photoshoot masa tu . Mcm biasalah , siapa lagi kalau bukan adik aku yang jadi mangsa model mini photoshoot aku ni . HEHE :D . Padan muka dengan kau dekk ! So , aku rasa kauorang pun dah bosan baca bebelan aku , baik tengok je gambar2 ni . Aku pun masih belajaq2 dalam snapping2 ni . Masih banyak kena improve . Takat ni , ini yang aku perolehi setelah snap and edit lagi . Bahagian edit tu , aku cuma set auto level , auto contrast , bloom pictures serta kawalan backlight pictures . So , guys , this is the result ;)















Yang gambar ni aku paling suka ! Comel :)

That's all ....Thanks sudi baca entry kali ni . Ada masa nanti , aku update lagi K? Bye . Assalammualaikum ;)