Bloglist saya

Saturday, April 20

Kalau Ada Masalah , Bincang Depan , Jangan Memfitnah Belakang !

Assalammualaikum . Hey Guys . See you again . So how are you . Hope you will always in the good condition . Thanks for visit my blog and check out this new hot post . Today , i feel sooo furious and veryy veryy miserable at the same time . Sometimes , i fell something that what the h*** is going on ? Urghh ! Such a shit problem !

*KLIK PADA IMAGE UNTUK MEMBACA

Bang oii ,
Kalau saya ada masalah dengan anda , mari sinii kita bincang elok-elok . Jangan suka menuding jari and memfitnah orang je kerjanya . Ingat , TAK BERKAT HIDUP OII ! Apa yang aku dah buat kat kau sampai kau tak puas hati dengan aku ? Aku ada sakitkan hati kau ke ? Ada terlepas cakap kat kau ke ? Ada buat benda yang kau tak suka ke ?

Actually , aku nak tanya jugak nii , AKU NI , KENAL SANGAT KE KAU ? Tegur menegur pun idok . Ni nak kacau life kau . Come on lah weyy , Aku kenal kau tu pun gitu-gitu je , nak sangat ke aku kacau or sakitkan hati kau . Sampai kau nak bash aku gilaa2 tu kenapa ?

Kauorang nak tahu ceritanya kenapa ?

If i'm not forgot lah kan , Last day , aku terserempak dengan Mr A nilah kan . Masa tu dia tengah busy dengan bussiness roti jala dia tu . Maklumlah , budak katering . Then , aku tak dengar taw masa apa yg dia nk cakap dengan aku tu . So , aku cakaplah "Tak dengar lah , nanti jap , aku turun dulu" Sebab masa tu aku terserempak ngan dia kat tingkat 2 . Aku kat tingkat 3 . So , aku pun terus turun tangga nak jumpa dia with my other classmates lah . Dia tanya nak beli roti jala tak ? Kwn2 aku berbual-bual dengan dia . Aku ni pun dok dengaq jelah apa yg depa dok ceghitaa tuu . Aku senyap je .Takdelah lama sangat . Dalam 10 minit je . Pastu kitaorang pun blah dari situ lepas dah habis jumpa si Mr A ni .

Then , masa turun dari tangga bilik sukan sekolah tu , terserempak lagi dengan dia . Apa lagi , dia merayu lah bersungguh-sungguh dengan muka 10sen suruh kitaorang ni beli jugak roti jala dia . Akhirnya , kwn kitaorang ni , Mirza belilah jugak sebungkus . And in the same time ......

Bang , Masa nilah baru aku nak start berbual ngan kau . Yelah , aku mana kenal kau sangat . Seingat aku lah kan , kalau otak aku tak mereng lagi aku tanya kau , "Roti Jala yang Amir Shahmi buat ada tak ? " Pastu , kau jawab " Takdelah , roti jala aku Cikgu Rizam dah beli " .....

And my question is , SOALAN AKU TU PUN ADA MENYAKITKAN HATI KAU KE ?
Sorrylah kalau aku tanya mcm tu , itu amat menyakitkan bagi kau LahSangatKan?
Tapi aku pun taktaw lah kalau soalan aku tu , boleh sakitkan hati kau . Mmg hairan lah kan , Hurghh . Barangkali kau ni mesti sensitif orangnya kan ? Atau hati kau sesuci , sebersih , semurni dan selembut Tissue Premier mungkin ? Atau Tisu Tandas ?  Mungkin sebab itulah kau terasa dengan soalan aku tuu .







Kalau nak ingat semula , apa jelah yang aku pernah cakap ngan kau ye ?

Nak katakan berjumpa ? Erm , boleh katakan sebulan 4 kali je aku nampak muka kau tu kat sekolah . Tu pun kalau aku lalu depan bilik katering . Nak bercakap dengan kau ? Arhh Sudahh ! Jumpa pun jarang , inikan nak bercakap ? Kalau aku terserempak dengan kau pun , time aku ada event kat sekolah . Itupun ayat yg sama je aku dengar . " Weyy , tangkap lah gambar aku ! " Tu pun kalau aku pegang camera , baru kau nak tegur , Kalau tak ? Haramlaa nak tegur aku ~ .....

Hermm ..... But Until now , i'm here still thinks what is the source problem ha ? I don't know what is it . But for you bro , satu je aku nak cakap , No matter what , if you still tak puas hati , come and meet me ! Bukannya mengata or bash2 aku dengan cara ni . Okay ?

Tapi kadang2 aku terfikir jugak lah kan , Mungkin kau sakit hati dengan aku pasal aku ada tahan kau ke kan ? Yelaa , Aku kan Pengawas Sekolah , mungkin kau marah kat aku sebab aku pernah tangkap masa kau rambut panjang ke , Tak pakai nametag or lencana ke , or whatever something berkenaan school diciplines lah kan .... Kalau pasal tuu , seriously aku minta maaf ye , aku dah diberi amanah and aku perlu jalankan tanggungjawab .

Atau mungkin kau dengar khabar angin dari mulut-mulut binasa yg mengatakan aku pernah mengata or mengumpat kau ? Oh , Kemungkinan barangkali ! Yelaa , dalam konteks ni , mcm2 sebenarnya boleh tercetus . Dan kita sebagai manusia pun boleh berfikir bagaimana masalah ni boleh bangkit ,selagi kita tak tahu punca sebenarnya , kan ? kan ? Yelaa , dah kauorang tak tahu apa punca masalah tu , mestilah kauorang tak senang duduk and memikirkan bagaimana boleh berlaku masalah tu kan ? Haishh , kalau yelaa kan , Siapa lah orang yang buat fitnah tu ye ?

Apa-apa pun , Kita tak boleh buat keputusan melulu and main fitnah cengituww je perginya ~ . Siapa yang tak sakit hati beb ! . Lainkali , bawalah bincang elok-elok . Nabi pun tak ajar mcm tu . Tak gunalah kalau MUKA JAMBU , TAPI HATI BUSUK kan ? Sorrylah , bukan nak mengata . Cuma nak bagi Kau Sedorrr ! Opsss , bukan kau je , malah semua orang ! Ya ! Peringatan ni , adalah untuk semua orang , termasuk aku sekali !

Tapi kalau betul aku salah , aku awal-awal lagi aku cakap , AKU MINTA MAAF SECARA TERBUKA , OKAY ? Yelaa , kita nikan HambaNYA yang tidak terlepas dari membuat dosa . Kadang2 , bukannya kita sengaja ....

Then , tanggungjawab aku sebagai Muslim dah selesai .

     Kau ?

     Ada kepala otak kan ? 

    Fikirlah Sendiri !!!


Okay , Thanks for reading guys . Yang baik itu ambil sebagai pengajaran , Yang buruk itu jadikan sempadan . Entry kali ni pun sama-sama ambil sebagai iktibar . Entry ni pun peringatan untuk aku jugak . See you in the next post . Bye , have a great day and Assalammualaikum ! I love you All ;)

No comments: