Bloglist saya

Saturday, May 9

Taktahu.Baca jelah

Hai.Assalammualaikum semua,

Lama beno tak bersua muka.Mana taknya sejak tidak lagi menjadi pelajar sekolah ni,banyakk je perkara yang aku nak buat dan makin tak boleh duduk diam.Maklumlah darah muda lah katakan.
Eceh!
Okay.Kauorang semua apa khabar?Harap semuanya sihat sihat belaka jelah hendaknya.Aku pun alhamdulillah sihat je ni.Dan syukur makin banyak perkara baru yang aku buat dan ceburi.Kalau nak cerita semuanya memang takkan habislah sampai bila bila.Hahaha.So,berkenaan entry yang aku nak share harini sebenarnya ....erm aku pun taktahu nak cerita apa.Pasai tiba tiba blank.Ok!Baru aku teringat aku pun terfikir ada lagi ke orang yang buka and baca post kat blog aku ni?Kalau ada alhamdulillah lahkan.Kalau takde nampaknya merepek seorang diri lah alamatnya.Sobs sobs.

Ok straight to the point!Harini aku agak free.Boleh dikatakan free jugaklah . Ini pun cari masa jugak untuk share something pada kauorang selain dari aku memang nak up to date blog ni sebab dah lama gila tak menaip kan.Hahahah.Jadi,dalam masa yang ada ni aku nak share sikit story pasal apa yang aku buat sepanjang menjadi remaja selepas tamat persekolahan ni.Mungkin ada yang dah tahu ada yang taktahu tapi aku kena bagitau jugak.Basically sekarang ni aku sedang giat menggerakkan sebuah badan anak belia yang bakal menerajui kepimpinan negara sekaligus menggerak sedar masyarakat Malaysia terutamanya.Haaa gituu kau!.Nama persatuan yang aku tubuhkan ni FTNS.Pada sesiapa yang nak tahu lebih lanjut apa sejarah penubuhan and matlamat persatuan ni kauorang klik je link ini
So setakat ni alhamdulillah dari hanya beberapa ahli sahaja yang follow aku sejak tahun 2012,and now setakat Mei 2015 dah jadi 31 ahli.Semuanya anak2 muda yang terdiri dari orang orang yang punyai semangat hebat luar biasa!Tahniah anak2ku.Cewah bangga gitu.
Dalam persatuan ni macam2 perkara dah kitaorang cuba and jalankan.Jom aku kongsi satu persatu apa aktiviti kami


1) Program Qiamullail

Agak beria sikit muka aku kat situ dok menerangkan kat depa ni semua --'


Time pagi ni agak seronok pasai depa perlu buat breakfast sendiri

Anak2 muda fasilitator


2)Kursus Smart Leader

Tudiaaa khusyuk naa..

Pasaiii depa dapat netbook seorang satu,jadi mereka pun dipaksa surf laman FTNS


3)Projek Memanah Mega 2015

Hat ni aku marah pasai takdak gambaq aku

Crew2 FTNSVengers yang menjayakan Projek Memanah Mega 2015!


4)Program Jelajah Pendidikan Siri 2

Taklimat from My Naib Presiden 1

Program hat ni kira grand jugak.Pasai 150 peserta yang hadir

Big family of JP Siri 2


So itulah antara review yang aku boleh share.Yang lain tu kauorang bolehlah check di facebook kami.Sebab sebenarnya banyak lagi program yang kitaorang buat.Macam aku cakap awal2 tadi,takut sampai bila bila kang tak habis aku cerita.Hahahah .
Daripada keseluruhan program2 yang aku jalankan hampir 5 bulan ni,banyak perkara baru sebenarnya yang aku belajar dan perolehi.Kadang aku terfikir nak jadi hebat bukannya senang.Nak bantu orang bukannya senang.Inilah cabaran yang mesti dihadapi.Dan hati kecilku berkata,banyak lagi cabaran yang lebih hebat aku akan tempuh diluar sana nanti.Percayalah!Woaaaaa . Kadang aku rasa macam tak sangkalah dah besar dah aku ni.Kejap je masa berlalu.Rasa macam baru tahu lepas aku tamat form3.Rasa macam sebulan lalu aku tamat SPM.Huhuhu semoga aku dapat buat sesuatu yang terindah sepanjang usia remajaku ini.Aamiin.

Jadi kauorang punya cerita macam mana?Mesti ada yang kerja lah.Ada yang jadi baby seater.Ada yang jadi boss besar mungkin.Hahahah.
Aku rasa ni je kot yang aku nak share pasal aku takde benda lain nak kongsi setakat ni.Oh ye!kalau kauorang berminat nak buat collaboration atau panggil kami berprogram,kauorang boleh email direct terus pada aku ye!
Semoga ketemu lagi pada post yang akan datang! (Entah bila tah aku akan update lagi :P)

Bye!Assalammualaikum.